Organisatie

Organisatie

Aktueel nieuws
– Goedkeuring nieuwe statuten in laatste algemene ledenvergadering
– De ISPS folder – beschikbaar om te downloaden
– Afscheid Peter Kwanten
Lidmaatschap
Bestuur en vergaderingen
Adres
Redactieraad
Ons logo
ISPS International

Actueel nieuws

GOEDKEURING NIEUWE STATUTEN
Op vrijdag 27 januari 2023 werden tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering gehouden in Kortenberg, de nieuwe statuten goedgekeurd door alle aanwezige leden.

De bedoeling is nu dat deze statuten bij een notaris verleden worden waardoor de vereniging rechtsgeldigheid verkrijgt. Vervolgens wordt zij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vanaf dat moment zijn wij wettelijk gezien weer helemaal up-to-date.

Geïnteresseerde leden kunnen deze nieuwe statuten hieronder inzien.

De ISPS folder
Leden en andere geïnteresseerden kunnen hier de ISPS folder inzien, downloaden en zelf afdrukken om te verspreiden binnen hun eigen netwerk.
Er is een folder als eenvoudige dubbelzijdige flyer, maar ook een vouwfolder die je zelf, na gedownload te hebben, op twee zijden kunt afdrukken.

Afscheid van Peter Kwanten
De redactieraad vervangt Peter Kwanten, de ontwerper van de vorige website.
Peter was een loyale medestrijder bij het organiseren van het congres Stranger in the City.
Aanvankelijk werkte hij aan de website voor Soteria Nederland. Toen Soteria fuseerde met ISPS Nederland Vlaanderen deed hij mee met de ISPS. Hij ontwierp de congres website www.ispsconference.nl/. (Nu uit de lucht.)
Er staan nog een aantal filmpjes op. Je kunt ze nog bewonderen. Peter filmde onvermoeibaar de aankondiging, betrokken organisatoren, sprekers en bezoekers. Bijvoorbeeld hij filmde met een drone het standbeeld van Zadkine, de verwoeste stad. Het symbool dat we gebruikten voor het congres.

Peter Kwanten

Peter vindt dat het ISPS veel te bescheiden is en veel te onbekend in Nederland en Vlaanderen.
Hij ontwierp een plan om hier wat aan te doen: een website www.isps-onlineconference.nl/. (Nu uit de lucht.)
Ieder lid kon hier bekend maken wat hij of zij doet om het doel van de ISPS, psychologische en sociale benaderingen ontwikkelen die het leven van mensen met psychosegevoeligheid beter te maken. 

Hij had een paar mensen gevonden die hier aan mee wilden werken. Helaas door ziekte en andere omstandigheden moesten die afhaken. En ook had hijzelf een paar flinke problemen met zijn gezondheid.
In de samenwerking met het bestuur voelde Peter bovendien dat hij en het bestuur een andere visie hadden.
Hij heeft daarom gekozen niet meer mee te doen.

De redactieraad van het ISPS bestuur blijft het idee van Peter verder uitwerken. Op deze huidige website kunnen ISPS leden en bevriende organisaties vertellen over hoe zij psychologische en sociale benaderingen van psychose bevorderen.

Dank je wel Peter voor je loyale inzet en al je creatieve ideeën en het ga je verder goed.

Lidmaatschap

Waarom zou U lid worden van onze vereniging?
U krijgt dan het nieuwe tijdschrift “Psychosis” drie maal per jaar thuisgestuurd. Dit is een blad waarin wetenschappelijke artikelen verschijnen, maar ook verslagen van praktijkervaringen met implementatie van psychologische behandelingen, nieuwe experimenten met psychologische behandelingen. Als u zelf ook bezig bent om goede behandelingen voor psychotische patiënten tot stand te brengen, kunt u ook een verslag daarvan insturen.
Deze website staat volledig tot uw beschikking.
In het ledenportaal kunt u een eigen bijdrage leveren, netwerken en veelvuldige contactmogelijkheden benutten die een ieder ten goede komen. Verenigen dus.
U schrijft zich in als lid van ISPS Netwerk Nederland – Vlaanderen door het formulier in te vullen en de contributie over te maken.
Deze bedraagt € 60,00 per jaar voor gewone leden en € 25,00 per jaar voor ondersteunende leden.

naar het aanmeldformulier

Rekeningnummer voor Nederland: NL61INGB0009388328 t.n.v. ISPS Nederland – Vlaanderen

Rekeningnummer voor Vlaanderen: BE87733008969294 t.n.v. ISPS Nederland – Vlaanderen

Het bestuur

Regelmatig komt het bestuur bijeen in vergadering. Deze staan ook open voor belangstellende leden die zich daarvoor aanmelden.

Eerstvolgende vergadering op 21 maart 2023 om 19.30 uur.
HIER AANMELDEN
dan sturen we een zoom-link een dag van te voren naar je toe

Leden met hun functies en taken:
Margreet de Pater – voorzitter/pennigmeester – redactieraad
Gert Wouters – secretaris – vertegenwoordiging op voorzittersvergadering EC
Willem Versteeg – webmaster – ledenadministratie – techniek
Ludi van Bouwel – redactieraad
Huguette Beyens – redactieraad – vertegenwoordiging op voorzittersvergadering EC – public relations
Erik Thys –
Jeanny Severyns – ervaringsdeskundige – schrijfster – dichteres

Adressen

ISPS Nederland-Vlaanderen
Voorzitter
Margreet de Pater
Buitenwatersloot 120
2613 SV Delft – Nederland

Secretaris
Gert Wouters
Grootstraat 204
3570 Alken – België

ALGEMEEN E-MAIL ADRES
info@isps-netwerk-nederland-vlaanderen.nl

Redactieraad

Het bijzondere van onze vereniging is het feit dat alle leden rechtstreeks invloed hebben op de inhoud van onze website. Zij kunnen allerlei content aandragen, hun eigen loket in het ledenportaal vormgeven, netwerken creëren, hun activiteiten in de kijker zetten, wat al niet.
Daarvoor nemen ze contact op met ons.
Margreet de Pater, Ludi van Bouwel, Huguette Beyens en Willem Versteeg vormen deze raad.
Dit is het mailadres van de raad.

We danken Dr Erik Thijs om het prachtige logo te creëren dat zowel inhoudelijk als visueel de missie van het ISPS netwerk Nederland – Vlaanderen belichaamt.

Twee handen die elkaar raken en zich als een kelk openen en op deze wijze zowel de ruimte als de openheid evoceren om vanuit verschillende invalshoeken naar psychose te kijken. 

Alsook de bereidheid om nieuwe perspectieven te openen die een menswaardige en rechtmatige benadering van psychose bevorderen.

Visueel herken je er ook de Griekse letter psi in, in resonantie met psyche en psychose. 

Ze drukken eveneens de steun uit die de persoon met psychose-gevoeligheid behoeft om zowel vóór, in en na een crisis veilig omkaderd te worden. 

Alsook een verbindend netwerk bestaande uit familie, vrienden en zorgverleners die aan deze steun uitdrukking geven. 

ISPS International

In 1956 werd voor het eerst een “International Symposium for the Psychological treatments for the Schizophrenias and other psychoses” georganiseerd door Gaetano Benedetti en Christian Müller. Sindsdien wordt dit Symposium om de twee à drie jaar op wisselende locatie gehouden. Zo ontstond een wereldwijd netwerk van psychiaters, psychologen en anderen die geïnteresseerd zijn in de psychotherapeutische behandeling van mensen met een psychose.

Leden van dit netwerk werken aan behandelmethoden op psychotherapeutische basis voor patiënten met een psychose en doen veel onderzoek op dit gebied. Zo is in de loop van decennia een aanzienlijke hoeveelheid expertise binnen het netwerk ontstaan.

De doelstelling van ISPS is het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van psychologische behandelingen en behandelmethoden voor mensen met een psychose en van onderzoek en opleiding op dit gebied.

ISPS stelt zich nadrukkelijk open voor alle psychotherapeutische richtingen. Het streeft behandelingen na voor individuele patiënten, evenals voor groepen en netwerken rond patiënten. Tenslotte bevordert het specifieke behandelingen voor alle categorieën en fasen van een psychotische stoornis.

EEN BIJZONDER BOEK
Ter gelegenheid van het 15e Internationale Congres van de internationale ISPS Vereniging
werd een bijzonder boek geïntroduceerd:
“Fifty years of humanistic treatments of psychoses”.
In Honour of the History of the International Society for the Psychological Treatments
of the Schizophrenias and Other Psychoses, 1956 – 2006.

Het is niet meer verkrijgbaar maar we zijn blij dat we het hieronder als een pdf-bestand kunnen aanbieden.

Hierboven zie je het logo van de ISPS International, even klikken en je komt op de website. Een must als je op zoek bent naar boeken die ze gepubliceerd hebben, als je nog eerdere conferenties wilt bekijken. Speciale aandacht voor de z.g “Learning resources”.
Struin daar eens rond, want als lid van onze vereniging ben je tenslotte automatisch lid van het Internationale ISPS met alle voordelen van dien.